Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, varaa aika tai kysy lisää!

7 + 13 =

Lasten musiikkiterapia

Etsitkö apua lapsellesi? Onko hänellä neurologisia haasteita tai ongelmia vuorovaikutuksen, oppimisen tai tunteidensäätelyn kanssa?

Musiikkiterapia soveltuu sekä lasten neurologiseen että psyykkiseen hoitoon ja kuntoutukseen. Musiikkiterapian monipuoliset, toiminnalliset menetelmät mahdollistavat  onnistumisen kokemuksia leikin ja motivoivan tekemisen keinoin. Samalla lapsi voi harjoitella esimerkiksi tarkkaavaisuutta, kontaktiin tulemista, äänenkäyttöä ja vastavuoroisuutta soittamalla ja laulamalla yhdessä terapeutin kanssa. Musiikkiterapiassa voi harjoitella tunnesäätelyä ja itseilmaisua turvallisesti ja innostavasti.

Olen Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja Helsingissä ja Kouvolassa. Teen kotikäyntejä, myös lapsen arkiympäristöön päiväkotiin tai kouluun. 

Ota rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan, miten voisin auttaa lastasi.

Milla

Musiikkiterapiassa lapsesi voi harjoitella:

 

  • NVuorovaikutustaitoja, kuten tarkkaavaisuutta, jäljittelyä ja aloitteiden tekemistä, oman vuoron odottamista ja ottamista.
  • NToiminnanohjaustaitoja
  • NTunnesäätelyä
  • Nitseilmaisua
  • NÄänenkäyttöä
  • NMotorisia taitoja

  Mitä lasten musiikkiterapiassa tehdään? 

  Lasten musiikkiterapiassa voidaan hoitaa ja kuntouttaa sekä neurologisia että psyykkisiä ongelmia. Lapsen tavoitteet ja tarpeet määrittävät terapian sisällön ja valitut menetelmät.

  Lapsen kanssa voidaan soittaa vapaasti improvisoiden pianolla sekä erilaisilla rytmi- ja kielisoittimilla.  Soittaminen sekä vahvistaa lapsen kykyä vuorovaikutukseen että hänen ilmaisukykyään. Puhumatonkin lapsi tulee kuulluksi.

  Terapiassa voidaan soittaa ja tehdä omia kappaleita kuvionuottimenetelmällä.  Laulaen ja rytmin avulla voidaan myös luoda pohjaa puheen kehitykselle. Soittaminen tukee vuorottelun, aloitteiden tekemisen ja tarkkaavaisuuden kehittymistä ja vahvistumista. Musiikki myös rauhoittaa tai stimuloi, riippuen tavoitteista ja valitusta musiikista.

  Musiikkia kuunnellen lapsi voi piirtää, maalata tai ilmaista itseään liikkein. Myös motorisia kykyjä on mahdollista harjoitella erilaisilla soittimilla.  Musiikkiterapiassa tunteet ovat mukana, soitossa, laulussa ja leikissä, tukien yksilön ainutlaatuista kasvua ja kehitystä.

  Ota yhteyttä ja varaa aikasi musiikkiterapiaan

  Voit soittaa minulle tai lähettää viestin yhteydenottolomakkeen tai sähköpostin kautta. Kerron mielelläni lisää musiikkiterapiasta ja voimme pohtia, sopisiko  tämä terapiamuoto lapsellesi. Olette myös lämpimästi tervetulleita kokeilukerralle.