Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, varaa aika tai kysy lisää!

13 + 8 =

Usein kysyttyä

En osaa soittaa enkä laulaa. Voinko silti tulla musiikkiterapiaan?

Kyllä voit. Sinulla ei tarvitse olla mitään ennakkotaitoja, eikä sinun tarvitse olla  musikaalinen. Musiikkiterapiassa musiikkia käytetään terapian tukena, eikä kyse ole soitto- tai laulutunneista. Kiinnostus musiikkiin riittää.

Miten musiikkiterapia eroaa keskustelupsykoterapiasta?

Musiikkiterapia on terapiaa, jossa musiikin parantavia ominaisuuksia käytetään osana terapiaa. Musiikkiterapia on myös taideterapian muoto: musiikin, maalaamisen, piirtämisen, kirjoittamisen ja liikkeen avulla voi saada yhteyden sisäiseen maailmaansa ja tunnetiloihin, joihin puheen avulla ei ulotu. Musiikkiterapiassakin keskustellaan ja usein tapaamisissa yhdistellään erilaisia menetelmiä, joiden avulla asiakasta autetaan saamaan yhteyttä itseensä.
Musiikkiterapiassa kuten psykoterapioissakin voidaan havainnoida asiakkaan ilmaisua. Musiikkiterapiassa ilmaisua voivat olla improvisaatiossa tai soittaessa tai laulaessa tuotettu materiaali, laulujen sanoitukset ja omat sävellykset. Näitä materiaaleja voimme yhdessä tarkastella ja tehdä niiden avulla huomioita. Työskentelyn tavoitteena on tukea asiakkaan omaa itsehavainnointia, kykyä reflektoida omaa toimintaansa, kokemuksiansa, ajatuksiaan ja tapaansa olla vuorovaikutuksessa.

Kuka voi tulla musiikkiterapiaan?

Musiikkiterapia soveltuu kaikenikäisille. Kela korvaa kuntoutuspsykoterapian 16-25-vuotiaille. Muut voivat tulla terapiaan omakustanteisesti.

Minulla ei ole lähetettä, voinko kuitenkin tulla terapiaan?

Kyllä voit. Voit tulla tutustumiskäynnille ja hakea musiikkiterapiaan kuntoutuspsykoterapiaan lähetteen myös tutustumiskäynnin jälkeen. Voit myös tulla terapiaan omakustanteisesti.